WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL KADETT B Stationwagen 1.5 64PK
Bouwjaar 08-1971 - 07-1973

ABS sensoren OPEL KADETT B Stationwagen 1.5

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Via onze partners is het mogelijk om het auto onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.

Vieze ABS-sensoren op uw OPEL KADETT B Stationwagen 1.5

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de OPEL KADETT B Stationwagen dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.