WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: OPEL
Gekozen auto:OPEL REKORD A 1.7 75PK
Bouwjaar 04-1964 - 08-1965

ABS sensoren OPEL REKORD A 1.7

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw OPEL REKORD A 1.7 komen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PORSCHELDVNISSANDAEWOO. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.

Vieze ABS-sensoren op uw OPEL REKORD A

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw OPEL.

APK-afkeur van ABS-sensor

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.