WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PEUGEOT
Gekozen auto:PEUGEOT 405 II 1.4 79PK
Bouwjaar 08-1992 - 06-1994

ABS sensoren PEUGEOT 405 II (4B) 1.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Vieze ABS-sensoren op uw PEUGEOT 405 II (4B) 1.4

Je kunt bij ons betalen via Creditcard, AfterPay en PayPal Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen.