WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PEUGEOT
Gekozen auto:PEUGEOT 504 2.0 94PK
Bouwjaar 09-1979 - 08-1982

ABS sensoren PEUGEOT 504 (A_, M_) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw PEUGEOT 504 (A_, M_) 2.0

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de PEUGEOT 504 (A_, M_) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Benzine verbruik is een hot item in de auto industrie. Een motorkap is nu ook al vaak van kunststof of aluminium. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke PEUGEOT heeft een eigen VIN-nummer. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.