WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PEUGEOT
Gekozen auto:PEUGEOT 505 2.0 94PK
Bouwjaar 09-1983 - 09-1985

ABS sensoren PEUGEOT 505 (551A) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. U besteld bij AutoOnderdelenExpert.nl altijd het product dat u ook echt nodig heeft, dit komt door onze uitgebreide handmatige controlere die wij bij elke order uitvoeren. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw PEUGEOT 505 (551A) 2.0.

Vieze ABS-sensoren op uw PEUGEOT 505 (551A)

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Wij controleren altijd bij de PEUGEOT dealer of de onderdelen passen op uw auto.