WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PEUGEOT
Gekozen auto:PEUGEOT BOXER Bestelwagen 2.8 HDi 126PK
Bouwjaar 10-2000 - 11-2001

ABS sensoren PEUGEOT BOXER Bestelwagen (230L) 2.8 HDi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. Wij controleren altijd bij de PEUGEOT BOXER Bestelwagen (230L) 2.8 HDi dealer of de onderdelen passen op uw auto. De rem onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. Je kunt bij ons betalen via PayPal en overboeking Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch.

Vieze ABS-sensoren op uw PEUGEOT BOXER Bestelwagen (230L)

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Elke PEUGEOT heeft een eigen VIN-nummer. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.