WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PEUGEOT
Gekozen auto:PEUGEOT BOXER Open laadbak/ Chassis 2.8 HDi Vierwielaandrijving 126PK
Bouwjaar 10-2000 - 11-2001

ABS sensoren PEUGEOT BOXER Open laadbak/ Chassis (ZCT_) 2.8 HDi Vierwielaandrijving

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De electronica in de huidige auto geeft veel storingen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Vieze ABS-sensoren op uw PEUGEOT BOXER Open laadbak/ Chassis (ZCT_) 2.8 HDi Vierwielaandrijving

Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Elke PEUGEOT BOXER Open laadbak/ Chassis (ZCT_) heeft een eigen VIN-nummer.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw PEUGEOT past.