WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: PONTIAC
Gekozen auto:PONTIAC SUNFIRE Coupé 2.4 152PK
Bouwjaar 01-1996 - 10-2002

ABS sensoren PONTIAC SUNFIRE Coupé 2.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze vernieuwde coating is niet belastend voor het milieu. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer. Wij controleren altijd bij de PONTIAC SUNFIRE Coupé 2.4 dealer of de onderdelen passen op uw auto. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: HONDAHYUNDAIIVECOFERRARISKODA. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw PONTIAC SUNFIRE Coupé, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp.

Vieze ABS-sensoren op uw PONTIAC

Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bij alle producten bevind zich een duidelijke handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen.