ABS sensoren RENAULT

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

APK-afkeur van ABS-sensor

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn.

De werking van een ABS-sensor

Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT past. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons in Ermelo.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Je kunt bij ons betalen via {LIST} U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.