WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

ABS sensoren RENAULT

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

ABS-sensor op uw RENAULT uitlezen

De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Een losse ABS-sensor voor op het chassis

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LEXUSMAZDANISSANDAIHATSU. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland.