WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT 12 Variable 1.6 102PK
Bouwjaar 08-1970 - 08-1976

ABS sensoren RENAULT 12 Variable (117_) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT 12 Variable (117_) 1.6

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT 12 Variable (117_), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Er zijn meer dan 31.000 artikelen die wij aanbieden. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT past. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 15 jaar enorm geweest. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.