WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT 12 Variable 1.6 68PK
Bouwjaar 08-1970 - 08-1976

ABS sensoren RENAULT 12 Variable (117_) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT 12 Variable (117_) 1.6

De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Diesel verbruik is een hot item in de auto industrie. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de RENAULT 12 Variable (117_) dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wilt u aankoop aanpassen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: IVECOCHRYSLERPORSCHEGMCRENAULTOPEL.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.