WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT 17 1.6 92PK
Bouwjaar 06-1974 - 08-1979

ABS sensoren RENAULT 17 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT 17 1.6

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MINIRENAULTMITSUBISHIMERCEDES-BENZGMC. In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw RENAULT 17. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT past. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen.