WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT CLIO I 1.1 49PK
Bouwjaar 04-1992 - 08-1992

ABS sensoren RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) 1.1

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) 1.1

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) komen. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.