WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT CLIO I 1.8 90PK
Bouwjaar 08-1990 - 04-1996

ABS sensoren RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) 1.8

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

In ons magazijn heeft AutoOnderdelenExpert.nl meer dan 20.000 producten op voorraad liggen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PORSCHESEATCADILLACNISSANKIAOPEL.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) 1.8

Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

APK-afkeur van ABS-sensor

Elke RENAULT CLIO I (B/C57_, 5/357_) heeft een eigen VIN-nummer. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen.