WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT LAGUNA I 1.8 95PK
Bouwjaar 06-1995 - 06-1998

ABS sensoren RENAULT LAGUNA I (B56_, 556_) 1.8

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Je kunt bij ons betalen via Creditcard, AfterPay en iDeal Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw RENAULT LAGUNA I (B56_, 556_) 1.8 komen. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen, nieuwe veren en nieuwe rubberdelen. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste onderdelen.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT LAGUNA I (B56_, 556_)

De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT past. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.