100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MASTER I Bus 2.0 82PK
Bouwjaar 06-1985 - 10-1989

ABS sensoren RENAULT MASTER I Bus (T__) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Koelvloeistof loopt door de slangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MASTER I Bus (T__) 2.0

De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT MASTER I Bus (T__), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: VOLVOROVERSUBARU. Wij controleren altijd bij de RENAULT dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen.