WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis 2.0 80PK
Bouwjaar 07-1980 - 06-1985

ABS sensoren RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan tien jaar geleden.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.0

Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw order kunt maken op onze webshop. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Diesel verbruik is een hot item in de auto industrie. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.