WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis 2.5 D 75PK
Bouwjaar 07-1980 - 10-1989

ABS sensoren RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.5 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.5 D

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto.