WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis 2.5 DT 94PK
Bouwjaar 11-1989 - 10-1993

ABS sensoren RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.5 DT

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__) 2.5 DT komen. Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Benzine verbruik is een hot item in de auto industrie. Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MASTER I Open laadbak/ Chassis (P__)

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Wij controleren altijd bij de RENAULT dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor.