100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MEGANE III Coupé 2.0 TCe 180PK
Bouwjaar 11-2008 - 08-2015

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Coupé (DZ0/1_) 2.0 TCe

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MEGANE III Coupé (DZ0/1_) 2.0 TCe

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw RENAULT MEGANE III Coupé (DZ0/1_). Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LOTUSMERCEDES-BENZSUBARUPONTIACVAUXHALL. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Koelvloeistof loopt door de slang en wordt rond gepompt door de waterpomp. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger.