WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MEGANE III Hatchback 1.4 TCe 131PK
Bouwjaar 04-2009 - heden

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_) 1.4 TCe

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Houdt u altijd rekening met zondagen, weekend en feestdagen.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_) 1.4 TCe

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_) past. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit.