100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT MEGANE III Hatchback 1.5 dCi 90PK
Bouwjaar 11-2008 - heden

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_) 1.5 dCi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_) 1.5 dCi

Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT MEGANE III Hatchback (BZ0/1_), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

APK-afkeur van ABS-sensor

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 15 jaar geleden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Elke RENAULT heeft een eigen VIN-nummer. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.