WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT RAPID Bestelwagen 1.1 46PK
Bouwjaar 09-1985 - 08-1991

ABS sensoren RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_) 1.1

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Na uw bestelling controleren wij handmatig uw bestelling en nemen wij telefonisch contact op als dit nodig is.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Brandstof verbruik is een hot item in de auto industrie. Je kunt bij ons betalen via AfterPay, MisterCash, overboeking en iDeal Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_) 1.1

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_) past. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.