WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT RAPID Bestelwagen 1.4 80PK
Bouwjaar 05-1995 - 08-1997

ABS sensoren RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_) 1.4

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_) 1.4 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: OLDSMOBILEGMCBEDFORDSEAT. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw RENAULT RAPID Bestelwagen (F40_, G40_).

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis spuitbus remreiniger en een tube keramisch vet.