100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT SCÉNIC II 1.9 D 116PK
Bouwjaar 06-2006 - 11-2008

ABS sensoren RENAULT SCÉNIC II (JM0/1_) 1.9 D

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij controleren altijd bij de RENAULT SCÉNIC II (JM0/1_) 1.9 D dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw RENAULT SCÉNIC II (JM0/1_) komen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT

Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties raadplegen. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Bij alle producten bevind zich een handige handleiding hoe u het product kunt vervangen bij uw auto.