100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: RENAULT
Gekozen auto:RENAULT TRAFIC Bestelwagen 2.0 82PK
Bouwjaar 05-1985 - 02-1989

ABS sensoren RENAULT TRAFIC Bestelwagen (T1, T3, T4, T2) 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Via uw kenteken voorzien wij u van het het juiste onderdeel. Elke RENAULT TRAFIC Bestelwagen (T1, T3, T4, T2) 2.0 heeft een eigen VIN-nummer. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor.

Vieze ABS-sensoren op uw RENAULT TRAFIC Bestelwagen (T1, T3, T4, T2)

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Wij controleren altijd bij de RENAULT dealer of de onderdelen passen op uw auto. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.