ABS sensoren ROVER

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw ROVER past. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Je kunt bij ons betalen via {LIST}

De werking van een ABS-sensor

Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Bij elke bestelling krijgt u van ons een gratis tube keramisch vet en spuitbus remreiniger. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto.

Bekijk ook alle rover abs sensoren op RemOnderdelen.nl