WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 25 Hatchback 1.1 60PK
Bouwjaar 11-1999 - 05-2005

ABS sensoren ROVER 25 Hatchback (RF) 1.1

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe rubberdelen, nieuw handremmechanisme, nieuwe glijbussen, nieuwe pistons en nieuwe veren. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Invoeren van auto's uit het buitenland komt steeds vaker voor.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. Ons team van specialisten zit voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste auto-onderdelen.

Vieze ABS-sensoren op uw ROVER 25 Hatchback (RF) 1.1

Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Elke ROVER 25 Hatchback (RF) heeft een eigen VIN-nummer. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ROVER. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.