WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER 800 Hatchback 2.5 175PK
Bouwjaar 02-1996 - 10-1998

ABS sensoren ROVER 800 Hatchback (XS) 2.5

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Wanneer de winter voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt.

APK-afkeur van ABS-sensor

Wij hanteren lage verzendkosten van 7,95 euro per aankoop. Elke ROVER 800 Hatchback (XS) 2.5 heeft een eigen VIN-nummer. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw ROVER 800 Hatchback (XS).

Vieze ABS-sensoren op uw ROVER

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00.