WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: ROVER
Gekozen auto:ROVER MONTEGO Estate 1.6 83PK
Bouwjaar 10-1990 - 09-1992

ABS sensoren ROVER MONTEGO Estate (XE) 1.6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw ROVER MONTEGO Estate (XE) 1.6, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Elke ROVER MONTEGO Estate (XE) heeft een eigen VIN-nummer. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu.

APK-afkeur van ABS-sensor

De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

Vieze ABS-sensoren op uw ROVER

Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. Een auto is nog steeds het snelste vervoermiddel. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.