100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SAAB
Gekozen auto:SAAB 9-3 2.8 Turbo V6 276PK
Bouwjaar 04-2008 - 02-2015

ABS sensoren SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75) 2.8 Turbo V6

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Wij controleren altijd bij de SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75) 2.8 Turbo V6 dealer of de onderdelen passen op uw auto. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen.

Vieze ABS-sensoren op uw SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75)

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw bestelling? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw SAAB komen. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto.