WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SAAB
Gekozen auto:SAAB 9-3 2.8 Turbo V6 XWD 280PK
Bouwjaar 05-2008 - 12-2011

ABS sensoren SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75) 2.8 Turbo V6 XWD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75) 2.8 Turbo V6 XWD, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.

Vieze ABS-sensoren op uw SAAB 9-3 (YS3F, E79, D79, D75)

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze vernieuwde coating is niet belastend voor het milieu. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Via uw kenteken voorzien wij u van het het juiste onderdeel. Wij controleren altijd bij de SAAB dealer of de onderdelen passen op uw auto. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Brandstof verbruik is een hot item in de auto industrie. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de EU. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur.