100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SAAB
Gekozen auto:SAAB 900 I Cabriolet 2.0 16v 133PK
Bouwjaar 04-1990 - 12-1990

ABS sensoren SAAB 900 I Cabriolet 2.0 16v

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de autodealer. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw SAAB 900 I Cabriolet 2.0 16v past.

Vieze ABS-sensoren op uw SAAB 900 I Cabriolet

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAEWOOOPELLOTUS. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SAAB. Voor ons is het van belang dat uw op een overzichtelijke manier het juiste product weet te vinden. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel.