WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SAAB
Gekozen auto:SAAB 9000 2.0 Carlsson 195PK
Bouwjaar 09-1989 - 08-1990

ABS sensoren SAAB 9000 2.0 Carlsson

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

Vieze ABS-sensoren op uw SAAB 9000 2.0 Carlsson

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. De door ons uitgezochte sensoren zijn altijd passend voor op uw auto.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Welke onderdelen slijten wel in uw auto? De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw SAAB 9000 komen. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.