100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SAAB
Gekozen auto:SAAB 99 Combi Coupe 2.0 110PK
Bouwjaar 02-1979 - 01-1984

ABS sensoren SAAB 99 Combi Coupe 2.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw SAAB 99 Combi Coupe 2.0

Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. De electronica in de huidige auto geeft veel storingen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto onderdelen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: JEEPLINCOLNFORDISUZULADA. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Carbon is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.