ABS sensoren SEAT

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

ABS-sensoren in het wiellager

Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Wij controleren altijd bij de SEAT dealer of de onderdelen passen op uw auto.

De werking van een ABS-sensor

Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Wilt u aankoop veranderen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas.

Bekijk ook alle seat abs sensoren op RemOnderdelen.nl