100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SEAT
Gekozen auto:SEAT LEON 1.9 TDI 90PK
Bouwjaar 06-2007 - 12-2010

ABS sensoren SEAT LEON (1P1) 1.9 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw SEAT LEON (1P1) 1.9 TDI

Via uw kenteken voorzien wij u van het het juiste onderdeel. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw SEAT LEON (1P1), neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad.

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Textar, Brembo, ABS en TRW Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: ALFA ROMEOVAUXHALLBUICK.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Wij controleren altijd bij de SEAT dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.