100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SEAT
Gekozen auto:SEAT LEON 2.0 TDI 136PK
Bouwjaar 07-2005 - 05-2010

ABS sensoren SEAT LEON (1P1) 2.0 TDI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SEAT LEON (1P1) 2.0 TDI. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto.

Vieze ABS-sensoren op uw SEAT LEON (1P1)

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LADALDVDAIHATSUBUICK. Het veiligheidssysteem staat in verbinding met een computer. Deze computer krijgt gegevens over de wielsnelheid. De wielsnelheid wordt gelezen door de ABS-sensor. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen. Elke SEAT heeft een eigen VIN-nummer.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen.