100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SKODA
Gekozen auto:SKODA OCTAVIA II 1.8 TSI 160PK
Bouwjaar 06-2007 - 04-2013

ABS sensoren SKODA OCTAVIA II (1Z3) 1.8 TSI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

APK-afkeur van ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw SKODA OCTAVIA II (1Z3) 1.8 TSI komen. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt.

Vieze ABS-sensoren op uw SKODA OCTAVIA II (1Z3)

Wij controleren altijd bij de SKODA dealer of de onderdelen passen op uw auto. Je kunt bij ons betalen via overboeking, iDeal, MisterCash en PayPal Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. Het is makkelijk en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie.