ABS sensoren SSANGYONG

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

Vieze ABS-sensoren op uw SSANGYONG

Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Indien gewenst kunt u uw producten ook ophalen bij ons in Ermelo. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf.

ABS-sensoren in het wiellager

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze moderne coating is niet belastend voor het milieu. Wij verkopen auto-onderdelen met kortingen tot 65%. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen.

De werking van een ABS-sensor

Voertuigen worden steeds zuiniger gemaakt. Consumenten kunnen flink besparen op hun onderhoudskosten van hun auto. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden.