WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SSANGYONG
Gekozen auto:SSANGYONG ACTYON I 2.3 150PK
Bouwjaar 11-2006 - heden

ABS sensoren SSANGYONG ACTYON I 2.3

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vieze ABS-sensoren op uw SSANGYONG ACTYON I 2.3

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw SSANGYONG ACTYON I past. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SSANGYONG. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg.

APK-afkeur van ABS-sensor

De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Daardoor wordt de auto weer bestuurbaar.