WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SSANGYONG
Gekozen auto:SSANGYONG KORANDO 2.5 D Vierwielaandrijving 79PK
Bouwjaar 06-1993 - 05-1997

ABS sensoren SSANGYONG KORANDO (K5, K9) 2.5 D Vierwielaandrijving

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Elke SSANGYONG KORANDO (K5, K9) 2.5 D Vierwielaandrijving heeft een eigen VIN-nummer.

Vieze ABS-sensoren op uw SSANGYONG KORANDO (K5, K9)

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw SSANGYONG komen. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LDVSUBARUSMARTCADILLACVW VOLKSWAGEN. Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten.