WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SUBARU
Gekozen auto:SUBARU IMPREZA Hatchback 2.5 AWD 230PK
Bouwjaar 01-2008 - 09-2011

ABS sensoren SUBARU IMPREZA Hatchback (GR, GH, G3) 2.5 AWD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde

Vieze ABS-sensoren op uw SUBARU IMPREZA Hatchback (GR, GH, G3) 2.5 AWD

Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SUBARU IMPREZA Hatchback (GR, GH, G3). Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen.

APK-afkeur van ABS-sensor

Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Elke SUBARU heeft een eigen VIN-nummer. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. De airco van het voertuig zorgt voor een fijne temperatuur.