ABS sensoren SUZUKI

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Vul uw kenteken in om snel onderdelen voor uw auto te vinden

De werking van een ABS-sensor

De sensoren zijn elektrisch en ook gemonteerd bij de wielen. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest.

ABS-sensoren in het wiellager

Om de auto tot stilstand te brengen in de meest extreme omstandigheden, hebben veel moderne voertuigen nu ABS op het remsysteem zitten. Invoeren van auto's uit Belgie komt steeds vaker voor. Wij verkopen auto-onderdelen met kortingen tot 65%. Elke SUZUKI heeft een eigen VIN-nummer.

Vieze ABS-sensoren op uw auto

De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Als de sensor kapot is en deze zit in de wielnaaf, dan moet de hele wielnaaf vervangen worden. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: {{BRANDS}}.

Bekijk ook alle suzuki abs sensoren op RemOnderdelen.nl