WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: SUZUKI
Gekozen auto:SUZUKI GRAND VITARA II 1.6 Vierwielaandrijving 99PK
Bouwjaar 09-2005 - 02-2015

ABS sensoren SUZUKI GRAND VITARA II (JT, TE, TD) 1.6 Vierwielaandrijving

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

voorzijde
achterzijde

Vieze ABS-sensoren op uw SUZUKI GRAND VITARA II (JT, TE, TD) 1.6 Vierwielaandrijving

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. Wij controleren altijd bij de SUZUKI GRAND VITARA II (JT, TE, TD) dealer of de onderdelen passen op uw auto.

APK-afkeur van ABS-sensor

Als de losse ABS-sensor kapot is, is het gemakkelijk en goedkoop om deze te vervangen. Het wordt een ander verhaal als het gaat om de ABS-computer of de regelunit. Vaak is het prijziger om dit te vervangen. Op AutoOnderdelenExpert.nl is het eenvoudig om de juiste sensor te vinden middels onze kentekencheck. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MITSUBISHIBUICKPORSCHEAUDILAMBORGHINIHYUNDAI. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw SUZUKI.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig?