WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: TOYOTA
Gekozen auto:TOYOTA COROLLA Station Wagon 1.6 4WD 95PK
Bouwjaar 02-1988 - 08-1992

ABS sensoren TOYOTA COROLLA Station Wagon (_E9_) 1.6 4WD

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Deze pomp zorgt ervoor dat de ABS in werking treedt en dat er pompend geremd wordt. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw TOYOTA COROLLA Station Wagon (_E9_) 1.6 4WD, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer.

Vieze ABS-sensoren op uw TOYOTA COROLLA Station Wagon (_E9_)

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw onderdelen. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw TOYOTA. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Het is belangrijk om te weten of het een losse sensor is, of dat de sensor bijvoorbeeld gemonteerd zit op de wielnaaf of wiellager.