100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VAUXHALL
Gekozen auto:VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback 1.9 149PK
Bouwjaar 03-1988 - 08-1991

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback (T85) 1.9

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Bij aanschaf van een ABS-sensor is het belangrijk om de juiste te kopen. De ABS-ring werkt samen met de ABS-pomp en ABS-sensor. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting. De sensoren kunnen ook vies zijn. Hierdoor kan het ABS-systeem niet goed werken aangezien het signaal niet goed door kan komen wegens het vuil.

APK-afkeur van ABS-sensor

De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Elke VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback (T85) 1.9 heeft een eigen VIN-nummer. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben.

Vieze ABS-sensoren op uw VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback (T85)

Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw VAUXHALL. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.