100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VAUXHALL
Gekozen auto:VAUXHALL ASTRA Mk V 1.9 CDTi 101PK
Bouwjaar 08-2005 - 11-2010

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk V (H) Sport Hatch (A04) 1.9 CDTi

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Tussen het remsysteem zit ook een ABS-pomp. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.

Vieze ABS-sensoren op uw VAUXHALL ASTRA Mk V (H) Sport Hatch (A04) 1.9 CDTi

Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De ABS-ring zit doorgaans op de aandrijfas, de remschijf of de wielnaaf. Als de ABS-ring in een wielnaad zit, kunt u dit zien aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VAUXHALL ASTRA Mk V (H) Sport Hatch (A04) past. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VAUXHALL, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Bij ons shopt u altijd veilig. Wij zijn aangesloten bij het vertrouwde "Webshop Keurmerk" en hebben al meer dan 14 duizend positieve reviews. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken.