100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VAUXHALL
Gekozen auto:VAUXHALL SENATOR Mk II 3.0 183PK
Bouwjaar 09-1987 - 08-1988

ABS sensoren VAUXHALL SENATOR Mk II (B) (V88) 3.0

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Het ABS-systeem is zowel elektronisch als hydraulisch. De ABS-sensor los monteren is een eenvoudig klusje. Maar de losse sensor zit vaak op het chassis. Daardoor wordt het een lastiger klusje om op te lossen. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Een goed werkend ABS-systeem is belangrijk voor de veiligheid en wordt vanwege die reden dan ook meegenomen in de APK. Zo voorkomt men ongelukken. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VAUXHALL SENATOR Mk II (B) (V88) 3.0, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De ABS-ring in een wiellager is ook een ABS-sensor. De signaalgever zit vaak in een wiellager of zit bevestigd als een ring op de aandrijfas. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.

Vieze ABS-sensoren op uw VAUXHALL SENATOR Mk II (B) (V88)

Soms zit de ABS-ring ook in het wiellager. Als de ring dan kapot is, moet het wiellager gedemonteerd en vervangen worden. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VAUXHALL past. Invoeren van auto's uit het buitenland komt steeds vaker voor. Een ABS-sensor voor op uw auto koopt u goedkoop bij AutoOnderdelenExpert.nl. Door middel van uw kenteken vindt u altijd de juiste sensor. Op onze website krijgt u ook minimaal 50% korting.