WhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!
100 dagen retouren
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Deskundige helpdesk
15.287 klanten geven 9.2 / 10
Webshop Keurmerk
brand: VAUXHALL
Gekozen auto:VAUXHALL SIGNUM 1.8 122PK
Bouwjaar 06-2003 - 07-2005

ABS sensoren VAUXHALL SIGNUM (Z03) 1.8

De ABS-sensor zorgt ervoor dat het ABS-systeem van uw auto werkt. De sensoren geven een impuls door aan de computer. Die zorgt er vervolgens voor dat het ABS-systeem gaat werken. Een ABS-sensor is een elektronisch onderdeel. Dit onderdeel kan snel kapot gaan doordat het onder de auto zit. Hier krijgt de sensor veel te maken met water en modder. Bij moderne voertuigen zitten de sensoren vaak in de wielnaven. Wanneer de ABS-sensor dan defect is, kan het zo zijn dat de complete wielnaaf vervangen moet worden.

APK-afkeur van ABS-sensor

De ABS-sensor komt in verschillende uitvoeringen. De sensor geeft en leest signalen om het ABS-systeem van uw auto in- of uit te schakelen. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. De magnetische ring is gemakkelijk te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Zelf demonteren van een ABS-sensor

Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt. Energie verbruik is een hot item in de auto industrie. De uitleessensor zit vaak in de buurt van het wiel. Het is van groot belang om de sensoren goed schoon en vrij van vuil te houden.

Vieze ABS-sensoren op uw VAUXHALL SIGNUM (Z03) 1.8

Het is erg belangrijk om de ABS-ring goed schoon te houden met een remreiniger. De ABS-sensor is de zender en geeft, via de computer, informatie door aan de ABS-pomp. Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen. Zowel zender als ontvanger zijn nodig om een signaal op te kunnen vangen. Houdt u altijd rekening met weekend en feestdagen.